Vaardigheden

Wat zijn de vaardigheden voor een goede leider? Die vraag stellend voel ik direct weerstand opborrelen om deze te beantwoorden. Benoem de competenties en vaardigheden die een leider moet hebben, dan hebben we dat ingekaderd en staat dat weer keurig in een hokje. En dan kunnen we gaan meten of hij daaraan voldoet of een training leiderschapsvaardigheden in de markt zetten. Ik geloof daar niet in.

Een mens met al zijn nukken, zijn competenties en zijn potentie, is niet in een hokje te plaatsen en dus een leider ook niet. In leiderschap heb ik aangegeven wat de leiderschapsrol inhoudt, daarvan kun je vaardigheden afleiden en een mens kan zich daarin ontwikkelen. Maar leiderschap is geen ‘kunstje leren’, het moet uitgaan van de eigen identiteit, waar je voor staat.

Met deze introductie durf ik wel een lijstje in alfabetische volgorde te maken van leiderschapsvaardigheden.
Als je de lijst bekijkt zijn dat stuk voor stuk vaardigheden die een leider zou moeten hebben. Ik denk dat er weinig leiders zijn die kunnen stellen al deze vaardigheden te bezitten. Belangrijk is dat je excelleert waarin je goed bent en ontwikkelt waar je minder goed in bent. Er zijn goede tools voor gedragsmeting waarmee je inzicht kunt krijgen in de eigen vaardigheden. Daar geloof ik wel in, want dat is gericht op zoek gaan naar welke vaardigheden ontwikkeld zouden moeten worden.