Financiële sturing

Wat ik van mezelf niet snap is dat ik iedere keer weer wil uitleggen waarom financiële sturing van de mens een robotmens maakt, dat hij daardoor minder waardevol is voor een organisatie en dus minder presteert. Iedereen weet het! Ja echt, iedereen, waarom wil ik het dan toch weer uitleggen?

Iedereen weet het, maar macht en geld leidt tot onechtheid, leidt tot een onechte organisatie met struissheetmanagement. Gelukkig niet in iedere organisatie en dat aantal groeit. Bij financiële sturing wordt er teveel naar regels en procedures gekeken. De visie op het geheel gaat verloren en de bron van inspiratie en creativiteit droogt op. De mens wordt een robotmens en functioneert eigenlijk niet meer. Zijn we dan ziende blind? Het gaat toch niet alleen om macht en geld?

De oplossing, de weg tot verandering, is het middelmanagement. De middelmanager moet de financiële sturing en het ‘vanuit de mens’ combineren. Daar moet hij ruimte voor krijgen of ruimte voor nemen. De middelmanager moet een dualiteitmanager worden. De mens centraal en financiële sturing, dat kan! Het maakt organisaties succesvoller. In ‘Vierkante ballen rollen niet, terug naar de menselijke maat’ heb ik het probleem van financiële sturing beschreven en een concept aangereikt hoe hiermee om te gaan. De uitgever is failliet en daardoor is het boek niet meer te koop. Ik heb besloten het manuscript gratis aan iedereen ter beschikking te stellen. Je kunt het manuscript hier downloaden. Maar wel onder één voorwaarde: help mee de mens mens te laten in de organisatie, help mee aan het wel-zijn en niet aan het hebben-zijn.